onsdag 14. mai 2008

Afrikansk lammegryte

Dette er familiens absolutte favoritt på mørke vinterkvelder. La deg ikke skremme av den store mengden med muskatnøtt - det må til. Og når du først har krydderne i hus, vil du garantert lage gryte en gang til. Det går fint å bruke en blanding av fårikålkjøtt (billig) og lår, eller bare lår i biter. Poenget er at det bør være noe bein med for smaken, og gjerne kjøtt som tåler langtids koking. Akkurat som fårikål blir gryta bedre dagen derpå.

Afrikansk lammegryte fra Aperitif.nob

Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
1 kg grytekjøtt med bein av lam
1 boks hermetiske kikerter
2 stk. aubergine
1 ½ ts salt
1 ts sort pepper
2 boks hermetiske tomater
1 ss korianderfrø
½ ts spisskummenfrø
2 ts revet muskatnøtt
3 ss olje
3 stk. rød chili finhakket
2 ss revet frisk ingefær
2 båt hvitløk
1 ts eddik
2 ss hakket persille
1 ss hakket korianderblader

Fremgangsmåte:
Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.

Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.

Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt.

Servér med couscous eller ris.

Ingen kommentarer: