Opp-ned-kake
30 gram smør
30 gram farin
150 gram hasselnøtter
Nøttene hakkes og varmes i en kasserolle sammen med smør og sukker. Ha
bakepapir i en rund kakeform, og trykk massen ut jevnt nederst. (Hvis
det blir for store biter nøtter, ryr kaka lett ut)
--------------------
3 egg
3 dl farin --> eggedosis
1 dl kokende vann
3 dl hvetemel
1 ss bakekakao
2 ts bakepulver
Vend kokende vann og det tørre inn i eggedosisen med slikkepott. Hell
over nøtteblandingen.
Stekes på 150 - 180 grader i 40 -45 minutter i nederste rille.
---------------------
Fyll:
2,5 dl Vaniljekrem (Kok selv etter oppskriften fra pulverpose, det blir
bedre enn om du kjøper ferdig Tine vaniljekrem)
1,5-2 dl fløte piskes til krem, ha kald vaniljekrem oppi fløten. Bløt kakedelene
med 7-8 ss melk før fyllet legges inni. Nøttebunnen skal altså være på toppen :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar