onsdag 14. mai 2008

Benans opp-nedkake

Fra tid til annen får jeg spørsmål om å sende favorittkaka mi på e-post rundt omkring. Her er oppskriften:

Opp-ned-kake
30 gram smør
30 gram farin
150 gram hasselnøtter

Nøttene hakkes og varmes i en kasserolle sammen med smør og sukker. Ha
bakepapir i en rund kakeform, og trykk massen ut jevnt nederst. (Hvis
det blir for store biter nøtter, ryr kaka lett ut)

--------------------

3 egg
3 dl farin --> eggedosis
1 dl kokende vann
3 dl hvetemel
1 ss bakekakao
2 ts bakepulver

Vend kokende vann og det tørre inn i eggedosisen med slikkepott. Hell
over nøtteblandingen.

Stekes på 150 - 180 grader i 40 -45 minutter i nederste rille.

---------------------

Fyll:
2,5 dl Vaniljekrem (Kok selv etter oppskriften fra pulverpose, det blir
bedre enn om du kjøper ferdig Tine vaniljekrem)
1,5-2 dl fløte piskes til krem, ha kald vaniljekrem oppi fløten. Bløt kakedelene
med 7-8 ss melk før fyllet legges inni. Nøttebunnen skal altså være på toppen :-)

Ingen kommentarer: