fredag 16. mai 2008

Fantastisk ostekake til 17.mai

Denne ostekaken smakte jeg på fest på jobben. Gunnar fikk all kred, og måtte medgi at hans samboer Line var sterkt involvert i både idé og produksjon. Takk til dere begge! Her er oppskriften:

Oppskrift på Lines ostekake med mandelbunn:

_Kakebunn_
- 5 eggehviter
- 250 gr melis
- 250 gr mandler (malte)

(jeg puttet et kryddermål salt i bunnen for å balanseren sødmen)

Hvitene stivpiskes og blandes med melis og finmalte mandler. Du kan bruke mandelmaler eller foodprosessor.
Dette blir en skikkelig seig deig som skal stekes i 20 minutter på 200 grader C.
Avkjøles.

_Ostetoppen_
- 1 pakke gelèpulver (varier smak etter ønske, jeg brukte sitrongele + 1/2 sitronsaft)
- 2 pakker Philadelphia ost (nøytral)
- 1 beger lettrømme
- 115 gram melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1/3 liter fløte

Gjør klar gelè, bruk halv mengde vann. Sett i kjøleskapet.

Bland sammen ost og rømme, bland i melis og vaniljesukker.

Pisk fløten for seg og bland den sammen med med rømme/ostekremen.

Bland i gelèen som nå er avkjølt sammen med alt det andre.

Hell blandingen over nøttebunnen og la kaken stivne i kjøleskapet.

Saus eller gele på toppen? Gunnar serverte en saus til kaken basert på moste friske bringebær, litt melis, sitron og vann. Smak til - det skal være friskt, ikke for søtt for å balansere kaken. Jeg brukte en pakke bringebær med halv vannmengde. Siden jeg hadde blåbær i fryseren, ble de til pynt (strødd utover kaka), mens halvstiv bringebærgele dannet en form på toppen.

Enjoy!

2 kommentarer:

Hege sa...

Heisann. Denne hørtes utrolig god ut. Må prøves til bursdagen jeg skal ha her i morgen. :)

Unknown sa...

Hei, hvor lang tid tar det til den stiver? Kan man lage den samme dag?