fredag 16. mai 2008

Ann-Elins gulrotkake

Min gode venninne Ann-Elin har en fantastisk tolmodighet og evne til å lage allting lekkert. Hun pynter kaken med konstruksjoner av pent skåret frukt i alle farger (kiwi, jordbær i vifte og sitronmelisse. Hun har flyttet til Trondheim, men kaka lever i høyeste grad videre i Oslo :-)

Ann-Elins ostekake

4 egg
2,5 kopp sukker (5 dl)
2 kopper hvetemel
Piskes til eggedosis

2 kopper hvetemel
1 kopp soyaolje
3 kopper raspa gulrol ( grove siden av raspa)
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ts kanel

Stekes på 180 grader i ca 1 time. Men ikke tørrstek kaka.

Toppingen (er ganget med to for rikelig mengde)

100 g smør (mykt)
150 g melis
80 g gourmet naturell ost, 80 g snøfrisk
1,5 ts vaniljesukker

Toppingen piskes hvis (først smør og melis, deretter med ost og vaniljesukker) Gult fyll er ikke tiltalende!

Ingen kommentarer: